100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-21
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-21!

Kärjet

Nuolenkärki on yksi nuolen tärkeimmistä osista. Sen lisäksi, että se määrittää, miten hyvin nuolesi lentävät, nuolenkärki mahdollistaa myös riittävän tarkkuuden ja tehokkuuden saalistettavaan eläimeen. Olitpa sitten aloittelija tai ammattimainen jousimetsästäjä, oikeanlainen nuolenkärki voi vaikuttaa ratkaisevasti ampumasuoritukseesi.

Tuotteet 1-32 / 62

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu

Nuolenkärjen valinta

Kun valitset nuolenkärkeä nuoleesi, on otettava huomioon muutamia tekijöitä. Minkä kokoinen pää sopii parhaiten juuri sinun jousellesi, sillä eri koot vaikuttavat mm. lentokuvioihin eri tavoin. Eri saaliseläimet tarvitsevat kukin heille soveltuvan nuolenkärjen. Esimerkiksi majavan metsästykseen soveltuva kärki tulee pysyä saaliseläimessä kiinni sen vajottua vedenalle. Saalis voidaan vetää maihin nuolessa kiinni olevan siiman avulla.

Jousipyssyn nuolien kärkiä on saatavilla eri muodoissa ja kokoisina. Yleisesti käytetyt kärjet ovat leikkaavia, pyöreitä tai tasaisia. Leikkaava kärjet ovat tehokkaita isommalle riistalle mutta aiheuttavat helposti vahinkoa saaliille. Tasaiset kärjet taasen ovat tehokkaita saaliin taltuttamisessa ja soveltuvat hyvin pienriistalle. Pyöreitä kärkiä käytetään yleisesti tauluammunnassa.