100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-21
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-21!

Taimen istutus

Istutus on nopein ja varmin tapa saada aikaan kasvatuskelpoinen kuusen- tai koivuntaimikko uudistusallalle. Istutusta edeltää yleensä maanmuokkaus, jonka tarkoituksena on turvata parempi alkuunlähtö juuri istutetuille taimille. Taimet istutetaan yleensä tarkoitukseen kehitetyllä istutusputkella. Meidän valikoimista löydät Pottiputki istutusputket. Taimen istutuksessa tarvitset myös muita istuttamiseen kehitettyjä työvälineitä, kuten taimivakan ja nitriilipinnoitteiset työhanskat. Taimille on kehitetty myös erilaisia lannoitteita hyvän kasvun aloittamiseksi ja siihen hyvä tuote onarGrow® lannoitegranulaatti. arGrow®-rakeet ovat luonnollinen, arginiinia sisältävä kasviravinne, jonka taimi käyttää tehokkaasti hyväkseen ja joka lisää juurten ja juurisientenkasvua merkittävästi. Varhainen ja onnistunut juurtuminen on ratkaiseva tekijä taimen tulevan kasvun ja selviytymisen kannalta.

22 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Metsän istutuksella uusi metsä nopeasti kasvuun

Metsän istutusta voidaan käyttää kaikilla kasvupaikoilla. Se on varmin ja kustannustehokkain uudistamismenetelmä. Istutuskausi alkaa keväällä, kun routa on sulanut maasta. Paakkutaimia voidaan istuttaa läpi koko sulan maan ajan. Pakkasvarastoidut taimet ovat lepotilassa ja ne kannattaa istuttaa juhannukseen mennessä, jotta taimille jää tarpeeksi kasvukautta. Myös syksy on erinomaista istutusaikaa. Kätevin työkalu istutukseen on istutusputki eli pottiputki ja taimivakka. Aiempaa kokemusta istutuksesta ei tarvita, se on helppoa ja sen oppii nopeasti.

1. Tarkista aina ensin taimien laatu

Avaa taimet saatuasi muutamia taimilaatikoita ja tarkista, että taimet ovat elinvoimaisia ja terveitä. Taimissa ei saa olla useita latvustoja tai ruskealatvaisuutta, hometta, tuhohyönteisten jälkiä tai mekaanisia vaurioita. Tarkista myös, että samassa taimipaakussa ei ole useita taimia.

2. Istuta taimi aina keskelle paakkua

Tarkasta, että taimi on istutusvalmis. Taimen pitää olla sula (jos olet ostanut pakkasvarastoituja taimia) ja paakusta irtoaa kevyesti puristaessa vettä. Voit myös tarvittaessa kastella taimet. Istuta taimet sulaan ja muokattuun maahan. Paras paikka taimipaakulle on keskellä mätästä. Jos istutusalaan ei mättäitä ole tehty istuta taimi muun kivennäismaapinnan korkeimpaan kohtaan. Valitse oikean kokoinen istutusputki kullekin taimipaakulle.

3. Muista nitriilikumihanskat

Taimet on käsitelty tukkimiehentäitä vastaan, mikä saattaa aiheuttaa iho-oireita. Jotta vältyt iho-oireilta käytä nitriilikumihanskoja taimien käsittelyssä ja istuttamisessa.