100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-16
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-16!

Klapikoneet

Klapikone polttopuun tekoon

Ammattilaisille suunnatut klapikoneet polttopuiden pilkkomiseen. Klapikoneiden voimanlähteenä toimii sähkö- tai polttomoottori. Isommissa Pilkemasterin klapikone malleissa käyttövoima voidaan ottaa myös suoraan traktorin ulostulosta. Useimmat klapikoneet on suunniteltu helposti siirrettäviksi työmaa-alueelta toiselle. Hyvä klapikone on valmiiksi kattavasti vakiovarusteltu. Hyvin vakiovarustellun klapikoneen tunnistää siitä, että se siitä löytyy esimerkiksi puunsyöttö, kääntyvä poistokuljetin, ketjusaha, 4-osaan halkaiseva halkaisuterä ja säädettävä toimintakorkeus.

Hyvässä klapikoneessa myös koneen runko on suunniteltu mukautumaan käyttäjän mittojen mukaan, jolloin saat säätää työasentosi ergonomiseksi. Nostojen vähentämiseksi klapikone voidaan varustaa myös hydraulisella puunnostimella, jonka ansiosta työ nopeutuu ja sujuu vaivattomammin.

Klapikoneella työskennellessä sopivan halkaisuterän vaihto on rutiinitoimenpide, jonka avulla eri paksuiset puut ja tukit saadaan sopivan kokoisiksi pilkkeiksi. Pitkälle kehitetyissä klapikoneissa häiriötilanteiden selvitys ja tarvittavien huoltotöiden tekeminen ovat tehty helpoksi.

22 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Halkomakone

Halkomakone auttaa sinua kun haluat itse tehdä klapit ja polttopuut. Kirveelläkin toki työ onnistuu, mutta nykypäivän nopeat vauhtipyörällä varustetut pikahalkomakoneet tekevät saman homman huomattavasti nopeammin ja kevyemmin. Halkomakoneita on saatavilla niin polttomoottorilla varustettuna kuin sähkökäyttöisenä. Valitse omaan käyttöön paremmin soveltuva malli. Valikoimastamme löydät Timco halkomakoneet ja pikahalkomakoneet.

Hydraulinen halkomakone

Hydraulinen halkomakone perustuu hydraulipumppuun joka työntää halkomaterää puuta vasten. Ne ovat hyvin varmatoimisia ja työntövoima on omaa luokkaansa. Samalla ne ovat kuitenkin hieman hitaampia halkomaan puuta.

Pikahalkomakone

Pikahalkomakone perustuu vauhtipyörästä voimansa ottavaan tekniikkaan ja se on noin kuusi kertaa nopeampi kuin tavallinen hydraulinen halkomakone. Pikahalkomakoneessa käytetään voimanlähteenä kahta isoa vauhtipyörää ja tehokasta sähkömoottoria. Pikahalkomakoneen suurimpana etuna on nimensä mukaisesti sen nopeus. Halkaisu ja työntövarren palautus tapahtuu nopeasti kahdessa sekunnissa ja työntönopeus voi olla 47 cm sekunnissa, niin kuin meidän erittäin nopeassa Timco 7T pikahalkomakoneessa.