100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-21
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-21!

Jousikalastus ja majava

Jousikalastus on vanha kalastusmuoto, jossa käytetään jousipyssyä tai jousikaarta. Jousikalastuksessa kalastetaan yleensä veden pinnassa näkyviä kaloja, kuten ahvenia, haukia, taimenia ja särkiä. Jousikalastuksessa käytetyt nuolet eroavat oleellisesti metsästysnuolista, sillä ne on suunniteltu uppoamaan veteen ja kulkemaan nopeasti veden alla.

Majavan metsästys jousella voi olla haastavaa, mutta mahdollista. Majava on suhteellisen suuri eläin ja sen nahka on paksu. Tarvitset metsästystä varten riittävän tehokkaan jousen ja oikeanlaisen nuolen, jotta metsästys onnistuu.

13 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Miksi käyttäisit kalastuksessa tai metsästyksessä jousta?

Jousikalastus vaatii hyvää tarkkuutta ja nopeaa reagointia, sillä kalat ovat nopeita ja liikkuvia. Niiden sijaintia voi olla vaikeaa havaita veden alla. Jousikalastuksessa on tärkeää hallita jousen käyttö. Siksi jousen käyttöä kannattaa harjoitella turvallisessa ympäristössä ennen siirtymistä vesistöille.

Jousikalastus tarjoaa innokkaille kalastajille jännittävän ja ainutlaatuisen tavan kalastaa. Voit saalistaa kaloja, jotka saattaisivat muuten olla ulottumattomissasi. Tämä antaa sinulle etulyöntiaseman perinteisiin virveleihin verrattuna. Jousikalastus on myös ympäristöystävällinen valinta, sillä se auttaa vähentämään liikakalastusta tietyillä alueilla. Käyttämällä nuolia verkkojen tai siimojen sijaan, on sinulla pienempi riski pyydystää vääränlaisia kalalajeja tai muuten vahingoittaa vesistöjen herkkiä elinympäristöjä.

Jousikalastus on useissa paikoissa kiellettyä, joten tarkista aina paikalliset kalastusmääräykset ennen jousikalastuksen aloitusta.

Majava on suhteellisen suuri eläin ja sillä on paksu nahka. Majavan metsästykseen tarvitset riittävän tehokkaan jousen ja oikeanlaisen nuolen metsästyksen onnistumiseksi. Useimmissa tapauksissa suosittelemme käyttämään vähintään 50 paunaa vetävää jousta, jotta saat tarpeeksi voimaa läpäistäksesi majavan nahan. Suosittelemme leikkuriteräistä painavaa metsästyskärkeä, joka varmistaa hyvän osuman ja riittävän läpäisyvoiman. Metsästysnuolissa tulee olla vahva siima jolla osuman saanut majava voidaan vetää rannalle.

Majavien metsästys tapahtuu tavallisesti majavan pesäpaikalla tai lähellä majavan liikkumisreittiä. Erityisen tärkeää on harjoitella ampumista erilaisissa asennoissa ja tilanteissa ennen kuin lähdet metsästysreissulle. Näin varmistat, että metsästys on turvallista ja tehokasta.

Muistathan, että majavan metsästys jousella on säänneltyä ja luvanvaraista toimintaa. Tutustu aina paikallisiin metsästysmääräyksiin ja hanki tarvittavat luvat ennen metsästysreissua.