100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-21
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-21!

Puunkosteusmittarit

Puunkosteusmittarit ovat käteviä työkaluja puun kosteuspitoisuuden mittaamiseen. Puun kosteusprosentin tarkkailu ja hallinta auttaa sinua varmistamaan korkealaatuisen lopputuloksen eri puunjalostusprosesseissa, kuten rakentamisessa. Optimaalisen kosteuden varmistaminen auttaa sinua myös muun muassa välttämään puumateriaalin vääntymisen, halkeilun ja homeen muodostumisen.

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Miten puunkosteusmittaria käytetään?

Puunkosteusmittareita on useita eri tyyppejä, kuten piikillisiä ja kapasitiivisia mittareita. Piikilliset mittarit, toiselta nimeltään vastusmittarit, sisältävät kaksi elektrodia, jotka työnnetään puun pintaan. Mittari mittaa puun sähköisen vastuksen, joka vaihtelee puun kosteuspitoisuuden mukaan. Tuloksena mittari antaa kosteuspitoisuuden prosenttiosuuden.

Kapasitiiviset mittarit mittaavat puun kosteuspitoisuuden sähköisesti ilman suoraa kosketusta puuhun. Kapasitiivista mittaria voit käyttää nopeisiin mittauksiin, ja ne antavat yleensä puun kosteuspitoisuuden prosentteina.

On hyvä huomioida, että eri puulajit voivat vaikuttaa kosteuden mittaamiseen, sillä niiden ominaisuudet vaihtelevat. Tämän vuoksi mittareita tulee tarvittaessa kalibroida eri puulajeille. Muistathan myös, että kosteuden mittaaminen syvemmältä puun sisältä voi vaatia pidemmän mittausajan tai muita erityisiä mittausmenetelmiä.