100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-16
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-16!

Kasvien suojaaminen

Taimien suojaaminen on välttämätön toimenpide metsätöissä puiden ja kasvien onnistuneen kasvun varmistamiseksi. Taimien suojaamiseksi käytettävät taimisuojat ovat tähän oivallisia apuvälineitä. Taimisuojat suojaavat istutettuja taimia esimerkiksi hirvieläimiltä, jyrsijöiltä ja taudeilta.

19 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Miksi kasvit kannattaa suojata?

Ilman asianmukaista suojaa, taimet ovat usein alttiina erilaisille uhille, kuten sääolosuhteille, taudeille ja eläimille. Taimet ovat erityisen herkkiä kylmille sääolosuhteille ja koville tuulille, jotka voivat saada ne kuivumaan tai muuten vaurioitumaan. Taimien suojaamiseksi kannattaakin harkita erilaisten suojien, tai muiden suojavälineiden, kuten tuuli- tai lumiautojen, käyttöä. Nämä auttavat pitämään taimet turvassa ja suojassa äärimmäisiltä lämpötiloilta ja tuulelta. Samalla ne tarjoavat suojaa eläimiltä.

Taimia uhkaa usein myös maaperän sienien tai bakteerien aiheuttamat sairaudet. Sienitaudit, kuten juurimätä, voivat levitä nopeasti, jos niitä ei torjuta aiheuttaen huomattavia tappioita maanomistajille tai metsänhoitajille. Tämän tyyppisten vaurioiden ehkäisemiseksi tulee sinun käyttää sienitautien torjunta-aineita säännöllisesti.

Yleisin nuoria kasveja uhkaavista uhista on kuitenkin eläimet ja niiden aiheuttamat vauriot. Erityisesti talvikuukausia, kun eläimillä ei ravintolähteitä juuri ole, aiheuttavat hirvieläimet ja jyrsijät vaurioita nuorille puille ja taimille pureskelemalla puiden kuoria ja juuria. Suojautuaksesi tämän tyyppisiltä vaurioilta, harkitse fyysisten esteiden pystyttämistä istutettujen kasvien ympärille. Voit myös käyttää erilaisia karkotteita, joiden tarkoituksena on pitää villieläimet poissa kasviesi ja taimiesi luota.