100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-21
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-21!

Kuivapuvut ja kahluuhousut

Kuivapuvut ja kahluuhousut ovat välttämättömiä varusteita lähes jokaiselle kalastajalle, metsästäjälle ja retkeilijälle, joka viettää aikaansa vesistöissä tai märissä olosuhteissa. Laadukkaat kuivapuvut ja kahluuhousut suojaavat käyttäjäänsä kylmyydeltä, vedeltä, kosteudelta, tuulelta ja muilta sääolosuhteilta. Samalla ne tarjoavat käyttömukavuutta ja liikkumisvapautta.  Olit sitten perhokalastaja, sorsanmetsästäjä, tai muuten vain viettämässä aikaa luonnossa, oikeanlaiset kahluuhousut tai kuivapuku pitävät sinut lämpimänä ja kuivana kaikissa olosuhteissa.

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Kuivapuku vai kahluuhousut? Mitä eroa niillä on?

Kuivapuku on yksiosainen vaate, joka peittää kehosi päästä varpaisiin muodostaen vedenpitävän esteen sinun ja veden välille. Kuivapuku on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, kuten neopreenista, kumitetusta kankaasta tai muusta elastisesta vedenpitävästä materiaalista, joka pitää kosteuden poissa ja estää vuodot. Kuivapuvun tiukka istuvuus varmistaa, että vettä ei pääse puvun sisään, vaikka joutuisit veden varaan. Monissa kuivapuvuissa on myös sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kuten rannetiivisteet ja saappaat, jotka auttavat pitämään ylimääräisen kosteuden ulkopuolella. Tämä tekee kuivapuvusta ihanteellisen varusteen niille, jotka joutuvat viettämään pitkiä aikoja kylmissä vesissä tai jäisissä olosuhteissa.

Toisin kuin kuivapuvut, kahluuhousut peittävät sinut vain vyötäröllesi asti. Kahluuhousut eivät tarjoa yhtä paljon suojaa kylmiä lämpötiloja vastaan kuin kuivapuvut. Kahluuhousut tarjoavat kuitenkin erinomaisen eristyksen kosteutta vastaan seistessäsi matalissa vesissä tai kahlatessasi purojen ja jokien yli. Siksi kahluuhousut ovatkin erinomainen valinta kalastukseen ja metsästykseen. Kahluuhousuista löydät erilaisia tyylejä ja malleja juuri omiin tarpeisiisi. Rintakahluuhousuja ulottuvat nimensä mukaisesti rintakehäsi puoleenväliin asti. Niissä on myös säädettävät olkaimet, joilla voit säätää ne housut sopivaksi vartalotyyppisi mukaan. Lonkkahousut taasen ulottuvat juuri lantiosi yläpuolelle. Kahluuhousut ovat valmistettu vedenpitävästä tai vettä hylkivästä materiaalista, kuten neopreenista tai PVC:stä.

Kuinka valitset oikean mallin?

Kun ostat kahluuhousuja tai kuivapukua, mieti ensin, mihin tarkoitukseen niitä tulet käyttämään ja millaisiin olosuhteisiin ne tulevat altistumaan. Mikäli tarvitset kahluuhousuja tai kuivapukua esimerkiksi kylmempiin ilmastoihin, tai aiot käyttää niitä talvikuukausina, suosittelemme valitsemaan eristetyn mallin. Jos aiot kalastaa syvissä vesissä tai alueilla, joilla on voimakkaita virtauksia, suosittelemme kahluuhousuja tai kuivapukua, joissa on vahvistetut varpaat ja kantapäät, jotka tarjoavat lisäpitoa liukkailla pinnoilla. Kiinnitä myös erityistä huomiota oikean koon valitsemiseen. Mikäli housut ovat liian suuret, pääsee vesi helpommin vuotamaan housujen sisään. Oikean kokoiset ja hyvin istuvat kahluuhousut tai kuivapuku eivät haittaa liikkumistasi ja saat niistä maksimaalisen hyödyn irti.

Ymmärrämme kuitenkin, että oikeanlaisten varusteiden hankinta voi olla hankalaa. Mikäli sinulla on kysyttävää kahluuhousuihin, kuivapukuihin tai muihin varusteisiin liittyen, asiantunteva henkilökuntamme on auttamassa sinua!