100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-21
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-21!

Saaliinkäsittely

Saaliinkäsittely on tärkeä osa metsästystä ja sen tarkoituksena on varmistaa, että metsästetty saalis käsitellään asianmukaisesti ja tehokkaasti. Saaliinkäsittelyyn sisältyy kaikki saaliin oikeaoppisesta puhdistamisesta aina lihan valmisteluun asti. Sinun on tärkeä ymmärtää, millaisen eläimen kanssa olet tekemisissä ennen mitään käsittelytoimenpiteitä. Eri lajit vaativat erilaisia lähestymistapoja kuin toiset. Kaiken keskiössä on olla aiheuttamatta saaliille tarpeetonta kärsimystä.

Tuotteet 1-32 / 83

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu

Mitä saaliinkäsittelyyn kuuluu?

Saaliinkäsittelyn yleisimmät vaiheet ovat:

  1. Kun saalis on ammuttu, on sinun ensisijainen tehtäväsi varmistaa eläimen nopea ja eettinen lopetus. Tämä on tärkeää sekä eläimen kärsimyksen minimoiseksi, että lihan laadun kannalta.
  2. Kun eläin on lopetettu, on sinun kuljetettava se pois metsästyspaikalta. Tämä tehdään usein raahaamalla tai vetämällä eläin sopivaan paikkaan, jossa käsittelyä voidaan jatkaa.
  3. Nylkemisessä eläimen nahka poistetaan. Se voidaan tehdä esimerkiksi veitsellä. Nylkeminen helpottaa ruhon jäähdytystä ja valmistelua myöhempiä vaiheita varten.
  4. Seuraavaksi sisäelimet poistetaan eläimen ruhosta. Tämä sisältää suolistuksen, jossa poistetaan suolisto ja sisäelimet.
  5. Kun sisäelimet on poistettu, voit paloitella eläimen sopiviin osiin. Paloiteltu liha voidaan sitten pakata ja säilyttää asianmukaisesti.
  6. Jäähdytys on olennainen osa saaliinkäsittelyä, sillä se varmistaa lihan säilyvyyden ja laadun. Liha tulisi jäähdyttää nopeasti estämään bakteerikasvustoa. Yleensä tämä tehdään ripustamalla paloitellut lihapalat viileään ja ilmavan paikkaan tai käyttämällä jäähdytyslaitteita.
  7. Pakkaa ja varastoi jäähdytetty liha asianmukaisesti. Usein tässä käytetään pakastepusseja- tai kalvoa, jolla liha suojataan pakastuksen aikana. Säilytä pakattu liha pakastimessa tai muualla kylmässä paikassa.

Muista aina käyttää käsineitä, kun käsittelet saalista. Tämä auttaa ehkäisemään tautien leviämistä ihmisen ja eläimen välillä.