100% tyytyväisyystakuu
30 vrk ilmainen palautus / vaihto
Vaivatonta ostamista
Monipuoliset maksu- ja toimitustavat
Nopea asiakaspalvelu
Arkisin ma-pe klo 8-21
Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina arkisin ma-pe klo 8-21!

Vaelluskengät

Vaelluskengät ovat ehdottomasti tärkeimpiä varusteita ja niiden ominaisuuksien vertailuun kannattaa käyttää aikaa. Mieti ensin, millaiseen käyttötarkoitukseen vaelluskenkä hankitaan: lyhyille polkukävelyille, pitkille tunturi- tai erämaavaelluksille, metsästykseen vai vaihtelevaan vapaa-ajan käyttöön. Vaelluskenkä on suunniteltu antamaan tukea nilkalle ja jalkapohjalle, mutta sen täytyy myös olla mukava käytössä. Vedenpitävyys on yksi käyttömukavuutta lisäävä ominaisuus ja siksi useissa malleissa onkin Gore-Tex-kalvo. Tutustu laadukkaiden vaelluskenkien valikoimaan ja löydä omaan käyttöösi soveltuvin merkki ja malli. 

9 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Vaelluskenkien valinta

Kevyet vaelluskengät soveltuvat päivittäiseen metsälenkkeilykäyttöön, kun taas rinkkavaelluksille kannattaa valita huomattavasti jäykemmät ja tukevammat jalkineet. Testaamalla pystyt myös valitsemaan käyttöösi sopivan matala- tai korkeavartisen mallin. Nahkaisille ja keinokuituisille materiaaleille löytyy molemmille omat kannattajakuntansa, mutta lopulta käyttötarkoitus määrää oikean materiaalin valinnassa.

Meindl on yksi suosituimmista tuotemerkeistä vaellusta ja eräilyä harrastavien keskuudessa. Se onkin yksi maailman johtavista vaelluskenkien valmistajista. Myös Viking on tunnettu kestävistä jalkineistaan liikkuville ja aktiivisille ihmisille.

Vaelluskenkien hoito

Vaelluskenkien säännöllinen huolto pidentää niiden käyttöikää. Gore-Texin vedenpitävyyskin kuluu ajan saatossa, minkä huomaat helposti käytössä ja kengän pinnasta. Nahkapintaisten kenkien vuosittainen vahaus hoitaa nahkaa ja estää sitä kuivumasta. Hoitoon tarkoitettuja kyllästeaineita löytyy hyvin varustelluista retkeilytarvikeliikkeistä.